LOSSY ADVOCATEN

Expertise

30 jaar ervaring

Persoonlijk maatwerk

Bent u op zoek naar een advocatenbureau dat u helpt bij de verdeling van aandelen en ander vermogen bij een echtscheiding? Lossy Advocaten is specialist op diverse rechtsgebieden waaronder het huwelijksvermogensrecht. Dat betekent dat u voor aandelenbetwisting bij een echtscheiding én bij vereffening en verdeling van aandelen na echtscheidingen bij ons terecht kunt. Wij helpen u tot de beste oplossing te komen.

Lees verder

Van wie zijn de aandelen en hoe werkt dat bij een echtscheiding?

Wanneer u een bvba of nv heeft, lijkt het logisch dat de aandelen van de bvba of nv op uw naam staan. Maar dat klopt niet altijd, bijvoorbeeld wanneer u getrouwd bent. Het hangt dan af van uw huwelijksstelsel van wie de aandelen precies zijn en hoe de aandelen eventueel verdeeld kunnen worden bij een echtscheiding:

  • Het stelsel van scheiding van goederen: bent u getrouwd in scheiding van goederen, dan zijn echtgenoten financieel onafhankelijk van elkaar en blijft inkomen eigen bezit. De aandelen zijn van degene die geregistreerd staat in het aandeelhoudersregister.
  • Het wettelijk stelsel: bent u getrouwd volgens het wettelijk stelsel, dan geldt een scheiding van goederen en een gemeenschap van aanwinsten. Vaak worden de aandelen dan gezien als gemeenschappelijke goederen, ook al staan ze op naam van één persoon.
  • Het stelsel van algehele gemeenschap: bent u getrouwd volgens het stelsel van algehele gemeenschap, dan behoren alle bezittingen toe aan beide partners. Dat betekent dat de aandelen gemeenschappelijk eigendom zijn.

Lossy Advocaten helpt u bij aandelenbetwisting, vereffening en verdeling van de aandelen na een echtscheiding. Samen met u zoeken wij naar de beste oplossing. Is het verstandig uw partner uit te kopen zodat de bvba of nv geheel van u wordt? Dan helpen wij u bij het regelen van een uitkoop. Is het verstandig de aandelen te verdelen en vereffenen na een echtscheiding? Dan adviseren wij u over de beste manier om dat te doen.

Lees verder

 

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over de diensten van Lossy Advocaten? Of wilt u Stefan Lossy inschakelen als uw advocaat bij echtscheidingszaken? Dan neemt u gemakkelijk contact met ons op via: 03 239 10 15. Advocaat Stefan Lossy hecht grote waarde aan persoonlijke begeleiding, en staat dus altijd voor u klaar.